Tijd zat!

25 april 2015
'Dat doen we van de week wel, we hebben tijd zat!' Ik hoor het ons nog zo zeggen op de eerste dag in Disneyland. We hebben 5 dagen de tijd, dus kunnen alles uitgebreid doen wat we willen. Maar zoals altijd vliegt de tijd voorbij en zijn we alweer aangekomen bij de laatste dag in het Disneyland Resort. Een trieste dag, maar gelukkig zit de vakantie er nog niet op en hebben we nog genoeg leuke dingen op de planning. We staan weer vroeg op en lopen naar het Grand Californian Hotel. Hier is ook een zij-ingang naar Disney's California Adventure voor hotelgasten. Ik ben wel nieuwsgierig of wij ook hier naar binnen kunnen met ons kaartje en dat blijkt geen probleem te zijn. Nu staan we gelijk achter de Grizzly River Run en daar halen we een fastpass voor World of Color vanavond. Deze móéten we écht nog eens zien en staat bovenaan onze 'to-do lijstje' van de laatste dag. De fastpass voor het juiste vak hebben we in the pocket, tijd om een ontbijtje te regelen bij de Starbucks op Buena Vista Street.

De Grizzly River Run hebben we toch maar overgeslagen deze trip. Helaas was het weer niet echt fantastisch, ook op onze laatste dag niet, en we hadden geen zin om zeikesnat te worden. Dat komt de volgende keer vast helemaal goed, want ik weet zeker dat dit niet mijn laatste bezoekje aan Disneyland is geweest. Anyway.. na het ontbijt verlaten we DCA via de hoofdingang en steken de promenade over naar het Disneyland Park. Hier zullen we ons 'to-do lijstje' verder afvinken. Wat hebben we nog steeds niet gedaan en wat willen we absoluut nog een keertje doen. Als eerste staat er een foto met Tinkerbell op ons lijstje. Kevin heeft haar nog nooit gemeet, dus we sluiten aan in de rij bij Pixie Hollow. Hier wachten we een klein half uurtje en kunnen op de foto met Silvermist (voor mij weer een nieuwe credit op het characterlijstje, wat de eindstand op +5 brengt deze trip!) en Tinkerbell. Het is een leuke meet, ze hebben hele verhalen over van alles en nog wat. Tink vind m'n zonnebril wel handig, want in de weerspiegeling kun je mooi je haar fixen. En bedankt Tink.. bij mij valt er niet zoveel meer te fixen. Dat antwoord had ze vast niet verwacht haha, awkward!







In Fantasyland is nog een attractie die we graag wilden doen. Elke keer als we er voorbij liepen kwam het er maar niet van, was het super druk of was hij gesloten. Nu sluiten we aan in de vrij lange wachtrij (Het is zaterdag en het is druk in Disneyland!), want deze attractie wilden we écht niet overslaan. In Parijs is het altijd een must-do, even rustig bijkomen in 'Continue een Feestje' en een Tangled Towert foto-moment. Hier in Disneyland hebben ze ook een Storybookland attractie. En deze is werkelijk fantastisch! In het bootje zit een tourguide en vertelt wat we allemaal zien onderweg. Wát een avontuur, wát een feest. Helaas geen Tangled Towert, maar wel een uigebreid boottochtje langs allerlei miniatuurhuisjes. Zodra we veilig terug zijn aan wal, lopen we een laatstje rondje door Toontown en doen de Roger Rabbit ride nogmaals. Super grappige ride! We pakken hier gelijk nog een voorstelling van Mickey and the Magical Map mee. Erg goed gedaan deze show met livezang en veel dansers. Dit zou zomaar een fantastische opvolger van Animagique kunnen zijn. Ik ben voor in ieder geval!











Na de show lopen we richting het kasteel van Doornroosje en zien daar een klein showtje met Mary Poppins, Bert en de Pearly Band. Altijd leuk dit soort spontane entertainment. We staan hier even naar te kijken en duiken Fantasyland in voor de lunch. We lopen door het kasteel en nu we hier toch zijn doen we gelijk nog een laatste ritje Mr. Toad. Dit is 1 van m'n favorieten geworden deze trip. Een lekker knullige ride, met alleen maar 'kartonnen' decors. Heerlijk ouderwets! Nostalgie! Hiervoor kom je naar Disneyland. Het geweldige contrast tussen dit soort rides en het moderne Carsland. Ik wil hier nooit meer weg! Als we weer terug zijn van 'nowhere in particular' gaan we naar Pinocchio's restaurant om hier een lekkere pizza te eten. Deze smaakt weer prima! Na het eten verlaten we Fantasyland en lopen zo Frontierland binnen. Kevin rookt een sigaretje bij de smoke area op de ranch en ik regel even fastpassen voor Fantasmic vanavond. Ik wil graag fastpassen voor de 2e voorstelling, dit zou ideaal aansluiten op onze World of Color fastpassen. Deze delen ze nu uit, dus dat is goed gelukt. Ideaal systeem! We hebben dit keer een andere kleur, hopelijk met beter zicht op het podium. Ik loop weer terug naar de ranch voor een wc-stop en nu we toch in de buurt zijn kijken we even welke konijntjes er zijn. Op de Springtime Roundup staat Stampertje zich te vervelen. Dus snel even een fotootje, aantikken en weer door. We willen nog een hoop doen namelijk!









The Haunted Mansion mocht absoluut niet ontbreken op onze laatste dag. Deze heb ik voor m'n gevoel veel te weinig gedaan deze trip. Dus op naar New Orleans Square voor een bezoekje aan de 999 happy haunts. Of zijn het er 998? The Hatbox Ghost is er namelijk nog niet tijdens ons bezoek. Of is dat de langverwachte 1000e? Hoe dan ook, de wachtrij is een half uur en we sluiten gewoon aan. Geen tijd zat meer! De tijd begint zowaar te dringen. Helaas begint het wéér te regenen. Dit keer een korte hoosbui, maar we blijven in de rij staan. Redelijk droog (dat wil zeggen: vrij nat!) komen we bij de ingang van de Mansion en mogen we naar binnen. Wat een heerlijke attractie blijft dit toch. Een prachtige versie! Favorietje! Volgende keer vaker doen. Van New Orleans Square lopen we zo naar Adventureland, waar het weer keihard begint te regenen. We besluiten om te gaan schuilen in de rij van de Jungle Cruise. Deze stond toch ook nog op het lijstje, en de wachtrij is overdekt. Helaas komen we erachter dat de wachtrij gedeeltelijk is overdekt, dus af en toe een sprintje trekken door de regen en dan weer even droog staan. De bankjes van het bootje zijn ook allemaal nat. Wat een ellende! Het mag de pret allemaal niet drukken. We zijn in Disneyland, the happiest place on earth, even when it's wet!

Het is inmiddels alweer bijna paradetijd en we lopen naar Main Street USA. Hier lopen we gelijk nog een rondje door alle winkeltjes, om te kijken of er nog wat laatste souvenirtjes gekocht moeten worden. Helaas gaat door de regen de Soundsational Parade niet door. Gelukkig krijgen we wel een alternatief, de Rainy Cavalcade. Altijd fijn dat ze tenminste iets doen, ook al stelt het niet zoveel voor. Er komen 3 auto's met characters voorbij en dat was hem dan weer. Kort maar krachtig! Als de cavalcade weer is vertrokken lopen we richting uitgang om de oversteek naar DCA weer te maken. Hier willen we ook nog wat dingen doen, voordat het te laat is. We lopen naar Hollywoodland voor.. 3 keer raden.. Aladdin! Deze mocht uiteraard niet ontbreken op de laatste dag! Wat heb ik elke keer weer genoten van deze show. Wát een kwaliteit! Ook de laatste keer treffen we niet onze favoriete Genie van de eerste show. Ik val enorm in de herhaling elke keer, maar deze show gaat nooit vervelen. Hopelijk houden ze deze nog de komende jaren. Ik wil hem vaker zien! Na de show lopen we richting uitgang en komen nog Sofia the First tegen. Daar gaan we mee op de foto en houden het dan even voor gezien.









Via Downtown Disney, om écht de laatste souvenirs aan te schaffen, lopen we terug naar hotel. We hebben echt geboft met dit hotel, zo dichtbij voor een leuk prijsje. Nog wat fotootjes delen en dan is het echt tijd om de koffer in te pakken. Alles volgepropt, zodat we morgenochtend hier niks meer aan hoeven te doen. Dan moeten we namelijk erg vroeg op staan voor het tweede deel van onze reis. Zodra de koffers zijn opgepakt gaan we weer op pad. Voor het avondeten kiezen we weer voor Denny's. Je krijgt geen genoeg van de seasoned fries! Uiteraard weer heerlijk gegeten en we lopen terug naar het Disneyland Resort. Hier kunnen we zo door de security heen, want we hebben geen tassen bij ons dit keer. De laatste avond doen we zonder camera's. We beginnen in DCA om nog wat laatste dingen te doen. Uiteraard willen we nog een ritje doen in de Radiator Spring Racers, maar hier staat een gigantische rij. Zelfs bij de single riders line is het druk. Deze moeten we helaas overslaan, anders redden we straks World of Color niet. Ook bij de Tower of Terror staat een te lange rij, dus we doen een rondje Bugsland en pakken daar Flik's Flyers mee. In Hollywoodland stappen we op de tram en maken net zoals de newsies een ritje naar Buena Vista Street. Alleen zingen wij er niet bij! Al heb ik wel een suitcase and a dream! We lopen nog wat rond op Pacific Wharf en doen daar de Bakery Tour. Nog een ritje Under the Sea en dan zoeken we een mooi plekje in ons vak voor World of Color.

We vinden een perfect plekje om dit spektakel te kunnen zien, mede dankzij een vriendelijke castmember die ons naar deze plek verwijst. Tijdens het wachten proberen we de 'Mickey's Funwheel' app uit. Hier kun je gebruik maken van de Parade Pier wifi en een spelletje spelen. Op het grote reuzenrad komen kleuren voorbij in een bepaalde volgorde. Deze volgorde moet je onthouden en zo snel mogelijk invoeren op je app. De snelste na alle rondes mag 1 minuut lang het reuzenrad bedienen en de kleuren aanpassen vanaf zijn/haar telefoon. Super leuk gedaan! Helaas doen de lichten het op het rad niet, dus moeten we op de gok maar wat invoeren op de app. Het wachten is zo voorbij en dan is het tijd voor kippenvel in het kwadraat en tranen in de ogen. Wat is World of Color toch mooi! Hierna haasten we ons het park uit, naar het Disneyland Park om nog optijd te zijn voor Fantasmic. We hebben gekozen voor World of Color & Fantasmic vanavond en slaan het vuurwerk weer over. Het is niet anders, deze 2 shows wilden we absoluut nog een keertje zien. We redden het makkelijk en hebben nog tijd om een lekkere Dole Whip te halen in Adventureland. Er staat een redelijke rij, maar aan de kant van de Tiki Room staat niemand en kunnen we er zo 1 bestellen. We nemen de Dole Whip mee naar New Orleans Square en daar zoeken we ons vak op. En wat een geluk hebben we vanavond..

Het ideale vak! Recht in het midden en voor ons moeten alle mensen verplicht op de grond zitten, want dat blijkt een seating area te zijn. Ideaal! We kijken over iedereen heen en kunnen zo optimaal genieten van Fantasmic. Voordat de show begint eten we lekker onze Dole Whip op. Extra genieten dit. Wat is zo'n ijsje toch heerlijk. Geen float dit keer, dat was in oktober niet zo'n succes. Dan gaan de lichten uit, begint de Fantasmic muziek en heb ik gelijk kippenvel. Ook deze muziek blijft prachtig! Deze versie is een klein beetje anders dan in WDW. Zo is er geen Pocahontas scène, maar komt er een groot piratenschip van Captain Hook voorbij en is er een Pinocchio scène. Ook het Villains gedeelte is een stukje anders en is de Maleficent Dragon hier echt briljant gaaf gedaan! Op het eind komt de grote radarboot vol characters voorbij, een échte en geen mini-versie zoals in Orlando. Mooie versie! Hét einde, met Sorcerer Mickey bovenop de rots, het vuurwerk, de muziek, de fonteinen. Wow! Fantasmic!





We sjokken door Adventureland richting uitgang. Hier zien we dat de Jungle Cruise nog geopend is en er niemand in de rij staat. Nog een laatste ritje dan! Jungle Cruise in het donker is ook altijd leuk om eens te doen. Hierna zit het er dan toch echt op. Dit was onze laatste attractie in Disneyland. Een laatste blik op het kasteel van Sleeping Beauty en lopen dan door Main Street naar de uitgang. Bij de brandweer-kazerne aangekomen nog even Ome Walt bedanken voor al het moois. Hij is aanwezig vandaag, want het lampje brandt. Het waren 5 geweldige dagen in het Disneyland Resort. Van begin tot eind genoten, wat een heerlijk sfeertje hangt hier. Bye Bye Disneyland! M'n nieuwe favoriete resort! Alles gaat er heel gemoedelijk en alles is op loopafstand. Nostalgie ten top! Ik zou hier nog eeuwen willen blijven, maar helaas moeten we door. Ook weer niet helemaal helaas, want de vakantie is nog niet voorbij en we gaan nog genoeg leuks doen in Hollywood & Las Vegas! Op de hotelkamer aangekomen wordt de wekker op 'heel vroeg' gezet en val ik al snel in slaap. Welterusten!


Goodnight Uncle Walt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten