Fun in the sun, maar dan ook echt!

8 januari 2016
De dag begint weer vroeg vandaag, want we gaan ontbijten met Mickey & Friends. Een character breakfast doet het altijd goed en de keuze is dit keer gevallen op PCH Grill. In het Paradise Pier Hotel zit dit gezellige Surf's Up ontbijt. Bij binnenkomst kunnen we gelijk met gastheer Mickey op de foto. Voor de gelegenheid heeft hij een lifeguard outfit aan. Super leuk! Het is een uitgebreid ontbijt met uiteraard pancakes en Mickey waffles, maar ook flatbread. Erg lekker gegeten en ondertussen kwamen de characters bij ons aan tafel. Pluto had dit keer geen hoedje op, maar wel een zeester om z'n nek. We bleven wat langer zitten, want we wilden Minnie ook nog op de foto en die liet nogal lang op zich wachten. Daardoor kwamen Stitch & Daisy zelfs 2 keer langs ons tafeltje. Geslaagd ontbijt!















Na het eten lopen we naar DCA en halen gelijk een fastpass voor World of Color. Die kun je maar beter alvast op zak hebben. Dan lopen we terug naar Buena Vista Street voor een foto met een aantal characters. Terwijl het zusje in de rij staat voor Minnie Mouse, loop ik even heen en weer voor een Aladdin fastpass. Die moeten we zeker kijken nu het nog kan. Als ik weer terug ben bij het zusje zijn we gelijk aan de beurt voor een foto met Minnie. Dan zie ik Donald & Daisy iets verderop staan, ook in Buena Vista outfit. Die had ik nog nooit gezien en wilde ik wel erg graag op de foto. Helaas is de rij al afgesloten en moeten we even wachten tot ze terug komen zometeen. Ondertussen gaan we met Mickey op de foto en kijken vanaf de locatie van de Ducks naar de band die speelt We gaan zo op in de vrolijke band dat we totaal hebben gemist dat de Ducks alweer op set waren gekomen en vlak achter ons stonden. Sneaky bastards! Gelukkig viel de rij mee en hoeven we niet lang te wachten. Tijdens het wachten haalt het zusje nog even fastpassen voor de Radiator Springs Racers en vervolgens gaan we met Donald & Daisy in hun super leuke outfits op de foto. Een vrolijke zonnige fotoreeks. Heerlijk dat er eindelijk geen wolkje meer aan de lucht is. Daar komen we voor! Fun in the sun!







We hebben weer genoeg characters op de foto en lopen dan naar Carsland en doen de Racers via de single riders line. Zo hoeven we niet lang te wachten en zitten we nog bij elkaar in dezelfde auto ook. Alleen had de single riders line mevrouw niet zo goed opgelet en wordt het zusje weer weggehaald. Geen zelfde auto, maar we racen wel tegen elkaar. En dat is nog veel leuker eigenlijk! Wat een briljante attractie blijft toch! Een schitterende darkride en een snelle afsluiter door te racen in een prachtige omgeving. Perfect! Via Carsland lopen we zo naar Bugsland en maken een ritje met de Chew Chew Train van Heimlich. Hilarisch! Vanuit het treintje zien we Flick verderop staan en gaan na het ritje gelijk met hem op de foto. Hierna lopen we naar het Animation gebouw, ik wilde het zusje m'n favoriete plek van DCA laten zien. Onderweg lopen we de Incredibles nog tegen het lijf en slaan een fotootje met deze 3 superhelden niet over. Bij Animation aangekomen vinden we gelukkig nog een leeg bankje en ploffen even neer. Dit is zo'n fantastische ruimte met helemaal rondom schermen die Disney scènes en tekeningen afspelen. Hier kun je uren van genieten! We blijven niet al te lang hangen en pakken dan nog een voorstelling van Turtle Talk with Crush mee. Altijd leuk! Excellent dude!

Hierna is het alweer tijd om naar het Hyperion Theatre te lopen en in de rij te gaan staan voor de Aladdin show. Val ik in de herhaling als ik zeg dat dit gewoon de beste show ooit is? Ja? Goedzo! Want wat is deze show toch fantastisch en wat is het toch zonde dat dit verdwijnt! Maargoed.. het is weer genieten van begin tot eind en na de show is het tijd om DCA weer te verlaten en over te steken naar Disneyland. Bij de uitgang zien we eindelijk Oswald staan en gaan graag op de foto met hem. Wat een super leuk character is dit toch! Oswald rules! We liepen hem steeds mis of hij kwam niet buiten spelen, maar nu kan het zusje eindelijk met hem op de foto. In Disneyland aangekomen gaan we op de foto met Mary P en Bert. Die liepen wat rond over Central Plaza. Ik houd van dit park! Dat dit zomaar kan hier, daar kan ik toch zo van genieten. Het begint alweer wat later te worden en de magen beginnen ook te rommelen. Het is tijd voor de late lunch / vroege avondeten. We gaan lekker bij Pinocchio op bezoek om een pizza te eten en halen vervolgens een fastpass voor Fantasmic.











Vandaag speelt ook Mickey and the Magical Map weer, dus we lopen door Fantasyland naar dit theater. We hebben nog even de tijd voor het begint en lopen een rondje Toontown. Hier zien we de zon zakken en gaan daarna een mooi plekje zoeken in het theater. Map is echt een super vrolijke show en ontzettend goed live gezongen. Niet de meest gebruikte liedjes hebben ze hier gekozen, en het is echt fantastisch om Mulan, Pocahontas en Tiana te zien zingen. Topshow! Als de nieuwe show in WDS maar half zo goed is dan komt er echt een topper in Parijs. Na de show lopen we richting Matterhorn en doen deze achtbaan via de single riders line. Voor ons allebei een nieuwe attractie, want vorig jaar was deze in onderhoud. En wat een super leuke bobslee-achtige-rollercoaster is dit! Ik lig helemaal in een deuk van het gehobbel. Een soort van outdoor Space Mountain. De Yeti animatronics zijn echt fantastisch goed gedaan. Fantastische oude attractie in een nieuw jasje, die kan nog járen mee! We sluiten ons rondje Disneyland af in Adventureland met een voorstelling van de Tiki Room en gaan na een bezoekje aan Downtown Disney even terug naar ons hotel om bij te komen en wat foto's te delen met het thuisfront.

Als we weer fris en fruitig zijn lopen we terug naar het Disneyland Park voor een mooie avond. Op Main Street halen we iets te snacken. Ik kies voor een heerlijke red velvet cakepop en het zusje eet een lekkere 60th cupcake. Dan is het tijd om een plekje te gaan zoeken voor Fantasmic. Overmorgen is deze show ook voor het laatst. Gelukkig komt hij wel weer terug zodra alle werkzaamheden hier af zijn. Stupid StarWars-Land! Ook bij Fantasmic werkt m'n verkwast en doe ik mee met de show. Wat een klein kind ben ik dan ook haha. Na Fantasmic lopen we het park weer uit en sluiten de avond af in DCA. Eerst doen we een ritje met de Radiator Springs Racers met onze fastpassen. Die waren nu pas geldig! En de ideale afsluiter van de avond is natuurlijk World of Color. Helaas niet meer de originele versie en ik moet eerlijk zeggen dat ik deze Celebrate versie niet zo sterk vind. Het lijkt wel een presentatie over Walt's leven. Geen kippenvel momentjes en een te hoog NPH-gehalte. Hopelijk brengen ze de originele World of Color snel weer terug, want die was gewoon perfect!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten