We're not gonna make it!

23 september 2015
Vandaag heb ik geluk, want Jolanda & Marjolein zijn zo aardig om me met de auto bij m'n hotel op te pikken. Zo hoef ik niet met de ellendige shuttle en kunnen we gezellig samen naar Animal Kingdom. Gisteren kwam ik erachter dat bij m'n hotel het ontbijt inbegrepen zat. Dat zie je niet veel in Amerika, dus ik ben even gaan kijken bij het ontbijt. Dit stelde niet zoveel voor en het was super druk. Ik pak wat broodjes en beleg en neem het mee naar m'n hotelkamer. Dit hoef ik de komende dagen ook niet meer te doen, de wafels en pannenkoeken moet je zelf nog bakken van beslag en het duurt allemaal veel te lang. Geen zin in! Na m'n korte ontbijtje klopt Jenn aan, want die blijft vandaag een nachtje slapen. In haar hotel was er geen nacht meer beschikbaar vandaag en ik had toch een grote kamer en een bed over, dus dat kwam allemaal goed uit. Al gauw staan Jolanda & Marjolein met de auto klaar en we vertrekken naar de dierentuin. Toch wel ideaal zo'n huurauto, volgende keer wil ik dat toch ook eens doen en dan wat meer van Florida zien buiten Orlando! Want er valt nog zoveel moois te ontdekken..

Maar voor nu blijft het bij Orlando en bij Animal Kingdom aangekomen is het al tijd voor onze eerste fastpass bij de safari. De chauffeur bakt er niet zoveel van, praat eentonig en maakt op de verkeerde momenten een stop. Het blijft een topattractie, of nou ja attractie kun je het niet noemen. Dit is gewoon een safari tour! We zien gelukkig wel een groot aantal dieren. Om nog meer dieren te zien lopen we gelijk een rondje door de Afrika trek. Vorig jaar was dit in onderhoud, dus dat wilde ik dit jaar niet missen. Super leuk om de nijlpaarden onder water te kunnen zien en de Gorilla's blijven ook fantastisch. Nadat we alle dieren hebben bekeken lopen we naar Expedition Everest, waar we ook een fastpass voor hebben. Marjolein slaat het ritje over, dus ik ga op haar magic band mee. We vragen om een frontrow plekje, zodat ik het leuk kan filmen voor de vlog. Ik leg m'n camera in het mandje, trek de beugel dicht en ik probeer m'n camera weer te pakken. Alleen kan ik door de beugel nu niet meer bij m'n camera. Een beetje dom, maar we liggen in een deuk. Gelukkig heb ik m'n eigen fastpass nog voor vanmiddag een ritje en dan vraag ik nog wel een keer om voorin te zitten. Na de rit is het tijd om te eten en dat doen we met lekkere spareribs bij de Flame Tree BBQ. Super lekker gegeten! Eigenlijk eet ik altijd bij Pizzafari in Animal Kingdom, maar die is helaas gesloten. Geen Piet's Safari dit keer.. Eigenlijk kwam dat wel goed uit, want anders had ik deze toko nooit ontdekt!







Na het eten is het tijd voor m'n favoriete attractie.. Dinosaur !! Het blijft zo'n ontzettend gave attractie en de gigantische dino bij het foto-moment is ook weer terug van weggeweest. Lang geleden dat ik hem nog heb gezien. Heerlijke ride! 'You're not gonna make it! You're not gonna make it!' Gelukkig overleven we het wel, maar het was op het nippertje.. Hierna neem ik afscheid van Jolanda & Marjolein, die het park verlaten en wat gaan shoppen. Ik ga naar Expedition Everest voor een tweede rit frontrow en kan het nu wel filmen. Dan loop ik richting de uitgang, kom onderweg Terk nog tegen, en stap op de bus naar de Hollywood Studios. Een mooie binnenkomer nu de grote Sorcerer's Hat is verdwenen. Al vond ik het wel een tof ding, ik ben toch blij dat hij weg is. Zo is de entree bedoeld en het ziet er fantastisch uit! Ik ga even zitten met een lekkere carrotcake en ga dan naar de Beauty & The Beast voorstelling. Wellicht de laatste keer dat ik deze show zie, want er gaan geruchten dat hier iets nieuws gaat komen. Dat wordt ook wel tijd, want deze show is echt een tale as old as time..







Vlak naast het theater van Beauty & The Beast is de locatie van character palooza, dus dat werd m'n volgende stop. Helaas heb ik pech vandaag en is er geen palooza. Dan maar naar MuppetVision! In Anaheim was hij gesloten, maar hier is hij gelukkig nog. Ik blijf hier toch van genieten haha. Na MuppetVision doe ik een ritje star tours en ga dan wat eten bij Backlot. Niet m'n gebruikelijke burger, maar een portie chicken tenders. Uiteraard even refillen en dan is het bijna tijd om richting Fantasmic te gaan, waar ik tussendoor nog een fastpass voor heb geregeld. Het is nog geen tijd en als ik voorbij het Hyperion Theater ( helaas niet in Anaheim, anders kon ik Aladdin nog eens zien ) roepen ze de lastcall voor de laatste Frozen singalong van de dag. Nou vooruit dan maar, die pak ik nog wel even mee. Het meezingen is allemaal niet zo interessant, maar de 2 hosts zijn briljant. Ik heb geluk, het zijn dezelfde 2 als een jaar geleden. Daar hebben we toen zo om gelachen! Ook dit keer zit ik weer te huilen van het lachen, ze zijn zó grappig. Vooral het moment dat er iets mis gaat en ze tijdens het improviseren zelf ook in de lach schieten. Fantastisch! 'Elsa ran away over the fjords. She didn't even have a fjord escort'

Dan is het toch echt tijd voor Fantasmic. Een mooie afsluiting van de dag. Ik ben een beetje laat, waardoor ik geen topplek hebt. Maar goed ik mag niet klagen, dan had ik maar eerder moeten gaan. De show is prima te volgen en dezelfde momenten brengen me iedere keer weer kippenvel. Ik houd van Fantasmic! Ik pak de bus naar Epcot om daar te wachten op de hotelshuttle. Eenmaal bij het hotel aangekomen komt Jenn niet veel later ook op de kamer en praten we bij over onze trip. Morgen gaan we samen naar de Universal Studios en is het tijd voor m'n eerste Halloween Horror Night !! Ontzettend veel zin in, lekker griezelen met Jack!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten